Koripallo kiinnostaa

Koripalloa on pelattu Suomessa aina 1900-luvun alusta lähtien. Vaikka laji on jäänyt hieman jääkiekon ja jalkapallon varjoon eikä Suomen maajoukkue ole koskaan kuulunut arvokisojen voittajasuosikkeihin, on lajilla siitä huolimatta ollut jo vuosikymmeniä oma paikkansa urheilua rakastavien suomalaisten sydämissä. Amerikkalainen NBA-sarja nousi yhdeksi suomalaistenkin penkkiurheilijoiden suosikeista viimeistään vuonna 2000, jolloin Hanno Möttölästä tuli ensimmäinen suomalainen NBA-pelaaja. Otteluiden tapahtumia ja pelaajiin liittyviä uutisia seurataan tiiviisti muun muassa Ylen NBA-sivuilla, ja NBA:n pelaajat perheineen ovat seurattuja julkkiksia myös suomalaisissa iltapäivälehdissä. NBA:n otteluita näkyy ilmaisilla televisiokanavilla valitettavan harvoin, mutta maksullisilta kanavilta ne ovat katsottavissa laajasti ja niitä voi seurata myös netin kautta.

Koe NBA-ottelu urheilubaarissa

Jos sinulla on joskus mahdollisuus päästä seuraamaan NBA-ottelua urheilubaariin jossakin USA:n suurimmista kaupungeista, tartu tilaisuuteen kaksin käsin. Kyseessä on elämys, jota et mistään hinnasta halua jättää väliin! Ratkaisevien otteluiden aikaan jännitys nousee sietämättömän korkealle, ja jos kaupungin oma joukkue voittaa, ovat edessä elämäsi juhlat. Tunnelma on yleensä korkealla myös suomalaisissa urheilubaareissa, joita on runsaasti varsinkin pääkaupunkiseudulla. Urheilubaareissa voit pitää hauskaa tuntemattomienkin kanssa, sillä urheilu on pääosassa ja ihmiset juttelevat toisilleen luontevasti ottelun tapahtumista. Samoin ottelua voi seurata vesilinjalla tai oluttuopin äärellä. Koripallo-ottelun seuraaminen muualta kuin kotisohvalta käsin on elämys, sillä urheilubaari tarjoaa hyvää seuraa ja yhteisöllisyyttä sekä lisää pelikokemuksen nautinnollisuutta.

Tue joukkuettasi ostamalla fanituotteita

NBA:n fanittaminen onnistuu nykyään mainiosti myös Suomesta käsin. Antoisinta sarjan tapahtumien seuraaminen on luonnollisesti silloin, kun pelit ovat käynnissä. Muina aikoina NBA-fanit joutuvat tyytymään niihin tiedonmurusiin, joita urheilutoimittajat lehtiin ja urheilusivustoille laittavat. Onneksi suomalaisten toimittajien mielenkiinto NBA:ta kohtaan on moninkertaistunut sen jälkeen, kun Lauri Markkanen valittiin Chicago Bullsin pelaajaksi vuonna 2017. NBA-fanit voivat myös aina osoittaa tukensa omalle suosikkijoukkueelleen ostamalla sen faneille tarkoitettuja tuotteita. Osoitteesta supportersplace.com löydät kaiken, mitä tarvitset joukkueesi kannattamiseen. Jos esimerkiksi Markkasen Chicago Bulls kiinnostaa, voit valita haluamasi pelipaidan, hupparin tai shortsit laajasta valikoimasta. Erilaisia lippalakkejakin on niin paljon, että jokaisen fanin päähän löytyy varmasti sopiva.