Nebraskan Jerzes Sports Bar & Keno

Nebraska

Oletko koskaan ihmetellyt, mikseivät Sports baarit ole saaneet suurempaa suosiota Suomessa? Miten olisi baari, jossa olisi ihanaa kunnon ruokaa ja samalla voisi pelata uhkapelejä? Jos näitä paikkoja kotimaassamme on, niin niitä ei ole ainakaan tarpeeksi. Toki yökerhoissa voi helposti heittää Red Dog tai Blackjack –pöytään pelimerkki tai pari mutta savunhämyisessä diskossa uhkapelaaminen ei välttämättä ole se pääasia.

Minne siis suunnata hyvän ruoan, juoman ja pelien perässä? Rapakon taakse Yhdysvaltoihin tietenkin! Jerzes Sportbar & Keno – baari sijaitsee Nebraskassa, joka oli tunnettu vuosina 1850–1930 erityisen uhkapeleistään. Nykyään Omahan Nebraskassa uhkapelit on rajattu Kenoon ja kolikkopelikoneisiin.

Pelien ohella listalla on leppoisaa lohturuokaa lounaaksi ja illalliseksi, sekä oikein herkullisen oloinen drinkkilista. Mikä tekee Jerzes Sportbar & Keno- baarista erityisen, on sen massiivisen laaja Kenovalikoima. Paikanpäältä löytyy 11 erilaista Kenoa ja Kenon pelaajille on jopa oma klubi. Tilanne on Suomessa täysin päinvastainen ja Kenon tarjonta on selvästi vähäisempää. Yleensä kyseinen peli rajoittuu Veikkauksen kenoon. Netistä löytyy kuitenkin paljon enemmän Keno-pelejä ja jopa kaikkien niin paljon rakastama jokeripokeri.

Urheiluhulluutta yli lajirajojen

Jerzes Sports Bar & Keno- baarissa katsotaan muutakin kuin Kenonumeroita. Pubi tarjoaa urheilubaarien tapaan monien urheilulajien katselua ja monien eri joukkueiden pelejä. Riippumatta siitä mistä on kotoisin ja mikä on oma suosikkijoukkue, talo tarjoaa juuri kyseisen lajin ja tutun joukkueen pelin katselua. Peliä voi maustaa laittamalla likoon dollarin tai pari, vaikka luonnollisesti uhkapelin mahdollisuudet riippuvat aina kyseisestä osavaltiosta, ja kertoimet kulloisestakin ottelusta.

Sunnuntaisin Jerzes Sportbar& Kanossa katsotaan NFL:ää, jonka lisäksi pubi tarjoavat lukemattomia NHL-pelejä kiekonystäville. Jääkiekkomatseja voi toki Suomessakin töllöttää monissa urheilubaareissa, mutta jotenkin lukaalit kaipaisivat vähän kotoisampaa ilmettä, joka olisi vetävämpi myös naiskatsojille.

Suomestakin löytyy baarikenoa, jota voi kaiken lisäksi pelata ilmaiseksi ja jonka säännöt muistuttavat aika paljon bingoa, mutta samapa tuo, kunhan kaikilla on hauskaa! Baarikenossa voi voittaa kyseisestä baarista saatavia lahjakortteja sekä innokkaimmat voivat alkaa kerätä pisteitä itselleen, joista voi voittaa kuukausittain lisää lahjakortteja. Jottei tavallinen baarikeno pääsisi kyllästyttämään, järjestetään ravintoloissa teemailtoja ja löytyypä joukosta rokki- ja lätkäkenoa.