Olutravintola Pikkulintu, Helsinki

Herttaisesti nimetty Olutravintola Pikkulintu tunnetaan jopa maailmalla yhtenä laadukkaimpien mallasviskien tarjoilupaikoista. Pienestä koostaan huolimatta – tai ehkäpä juuri sen ansiosta – ravintolalla on suuri joukko kanta-asiakkaita, jotka palaavat yhä uudelleen maistelemaan laadukkaita oluita sekä viskejä.

Kaupungilla kehutaan, että Pikkulinnulla olisi Suomen laajin viskivalikoima, mutta tätä on vaikea todistaa. Voimme kuitenkin päätellä valikoiman olevan muutamissa sadoissa. Turun Whisky Bar saattaa kuitenkin olla tässä asiassa eri mieltä.

Oluen ammattilaiset

Tämä oluttalo järjestää maistelutilaisuuksia, jotka toisinaan ovat avoimia tilaisuuksia. Vaihtoehtoisesti tällaisen tilaisuuden voit varata omalle vierasporukallesi tai vaikka yrityksesi nimiin sopivaan ajankohtaan. Maisteltavana on monenlaisia maltaisia juomia. Pikkulinnulla on myös omia oluita, jotka on kehitetty pelkästään tätä ravintolaa varten. Näissä tilaisuuksissa pidetään huolta myös asiakkaiden tiedottamisesta. jolloin pätevät asiantuntijat kertovat juomien kehityksestä sekä muusta laatujuomiin liittyvistä seikoista. Jo tämä kertoo siitä, että omistaja on itse erittäin kiinnostunut olutjuomien ja viskien valmistuksesta ja niiden laadusta. Tiedotustilaisuutena sekä tarjoilun merkeissä esitelmä käy hyvin myös viihteestä. Maistiaistilaisuuden voit tilata omiin tiloihisi tai järjestää sen ravintolan puitteisiin.

Pikkulintu mainostaa itseään myös juomatalona. Tämä tarkoittaa sitä, että ravintola myy juomia tukkukaupan tapaan. Muille ravintoloille sekä kaupoille on tarjolla oluita sekä väkeviä alkoholijuomia. Huomiota oluttupa on saanut jopa palkintojen muodossa: mainintoja parhaan oluen maahantuojana sekä yhtenä parhaimmista koko maan olutravintoloista Pikkulinnulla on todella merkittävä maine takana. Ystävällinen henkilökunta ottaa vieraita vastaan joka päivä. Ravintola löytyy Puotilasta, Klaavuntie 11, Helsinki.