Sporttibaarien urheilulähetykset

Töitä ja töitä päivästä toiseen. Kellokortilla aamusta iltaan laskemalla päiviä perjantai-iltaan, jolloin kokoonnutaan ilman vaimokkeita katsomaan urheilua hyvässä seurassa muutaman huurteisen kera. Mikä meitä viehättää sporttibaareissa oman olohuoneen sohvan sijaan?

Kaikki miehet ovat tietysti onnellisessa parisuhteessa. Mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö aika ajoin olisi terveellistä irtautua kodin kukkaskahleista omien kaverien ei-niin-viehättäviin piireihin. Eikä ole häpeä myöntää, että kaveriporukan kanssa keskustelut eivät taatusti sovi oman kodin seinien sisälle. Täten kavereiden kanssa sporttibaareissa hengailu auttaa laittamaan aivot narikkaan muutamaksi hetkeksi (ellet ole asepalveluksessa).

Ruokaa, juomaa ja pelejä

Vaimon loihtimaa ja rakkaudella tehtyä kotiruokaa ei voita mikään. Mutta joskus sporttibaarien rasvaiset ja taatusti epäterveelliset einekset piristävät rutiinia. Sporttibaarien pöpinät maistuvat tietenkin maukkaasti, kun poppi soi niin lujaa että kaverille pitää huutaa ruoka suussa kolmeen kertaan ketsuppia pyytäessä. Ja jahka ateria laskeutuu omaan pötsiin oluen avittamana, kaikista paras idea on pelata biljardia. Rahasta tietenkin, oli palkkapäivä tai ei. Häviäjä maksaa luonnollisesti seuraavan juomakierroksen ja todennäköisesti myös taksin kotimatkaa varten.

Vedonlyönnistä puheen ollen, sporttibaareissa syömisen, juomisen ja vaimon pakoilun lisäksi adrenaliinia nostetaan vedonlyönnin avulla. Kuvittele kaksi erilaista tilannetta. Ensimmäisessä tilanteessa nautit teetä akateemisten ystävien kanssa jossain paikallisessa hipster-kahvilassa keskustellen naisten oikeuksista 1800-luvulla. Tunnelma nousee takuulla kattoon asti. Toisessa tilanteessa olet nauttinut korillisen kanansiipiä ja muutaman oluen parhaiden ystävien kanssa samaan aikaan kun sporttibaarin screenillä pyörii esimerkiksi Valioliigan ottelu, johon olet panostanut muutaman euron esimerkiksi Betsafen kautta. Tarvitseeko enempää sanoa vertailussa tunnelman suhteen?

Parhaat ideat ja vallankumoukset syntyvät luonnollisesti oluen ääressä. Toisaalta suuret unelmat syntyvät ja kuolevat yhden vedonlyönnin jälkeen. Ja jos sattuu käymään niin, että unelmat kuolevat huonon vedon myötä, onhan se mukavampaa, että lähettyvilläsi on joukkue ystäviä ja vettä väkevämpää helpottamaan tuskaa. Asia menee myös toiseen suuntaan. Voitetun vedon jälkeen ilon voi jakaa ystävien kanssa. Jaettu ilo on nimittäin paras ilo.

Eiköhän nämä yllä mainitut pointit riitä. Eivät ehkä vaimolle, mutta aina voit yrittää!