Ulkobaari tekee kesäilloista vieläkin täydellisempiä

london_pub_97477910

Kun kesäillat lämpenevät sen verran, että ulkona on miellyttävää istua iltaa myöten, on aika viedä juhlat ulos. Terassilla on mukava istuskella, mutta mitäpä jos tänä vuonna rakentaisit ihan oman ulkobaarin?

Ulkobaarissa sisustus on näyttävää ja eri elementtejä yhdistelemällä saat vieraasi hämmästymään taatusti. Nappaa tästä mukaasi parhaat vinkit ulkobaarin rakentamiseen!

Rantabileet omalla takapihalla

Avotakka-lehdessä annetaan neuvoja terassin sisustamiseen. Samat vinkit pätevät ulkobaariinkin. Yksi hyvä vaihtoehto on teeman mukaan sisustaminen. Tuo esimerkiksi rantabileet takapihallesi hiekan ja vesialtaan avulla. Hauskat, eriväriset valolyhdyt, rantateemaiset tyynyt sekä esimerkiksi suuret simpukat ja muut rantaelementit kruunaavat tunnelman.

Pensasaidasta saat mainiot seinät

Ulkobaari voi olla kuin toinen olohuone. Tämän olohuoneen ei kuitenkaan tarvitse olla talon välittömässä yhteydessä, vaan se voi olla myös kauempana pihalla. “Huoneelle” hauskat seinät saat rakennettua Plantinavia -sivustolta löytyvästä pensasaidasta, joka antaa ulkobaariin niin äänieristystä kuin yksityisyyttäkin.

Pensasaita on myös kätevä aikuisille tarkoitetun ulkobaarin rajaamiseen esimerkiksi lasten leikkipaikasta. Erilaisilla pensasaitalajeilla luot huoneen tyylin: saisiko olla tyylikästä valkopyökkiä vai perinteistä marjakuusta? Ulkobaarin rajaamiseen kannattaa käyttää solakoita kasvilajeja, erityisesti jos piha on pieni. Harkitse myös matalaa pensasaitaa!

Sisustuselementit luonnosta

Avotakka-lehti neuvoo myös sisustamaan ympäristösi. Jos pihalla on esimerkiksi puu, käytä tätä hyväksesi ulkobaarin rakennuksessa, ja ripusta puuhun esimerkiksi keinu, valoja tai lyhtyjä. Harkitse myös maahan upotettuja valoja, jotka valaisevat puun kauniisti syksyn hämärtyvinä iltoina. Ulkolämmittimen hankkiessasi voi ulkobaaria käyttää pitkälle syksyyn.

Ulkobaarin sisustuksessa saa hullutella

Sisustussuunnittelija Riia Rauhala vinkkaa Mtv:n haastattelussa, että terassilla saa hullutella. Jos unelmoit värikkäästä sisustuksesta, mutta sisätiloissa värit tuntuvat liian rohkeilta, ovat värikokeilut kohdallaan ulkobaarissa. Ulkobaarin tekstiileiksi soveltuvat parhaiten auringonpaahdetta kestävät kankaat.

Kalusteiden materiaaleissa ei kannata ujostella, vaan voit vaikka sekoitella erilaisia kalustetyyppejä. Ulkona on myös helppo testailla erilaisia elementtejä, joita sisätiloihin on vaikea sovittaa. Rakenna ulkobaari nuotiopöydän ympärille tai vesilähteen lähistölle. Tärkeintä on kuitenkin, että sinä viihdyt ulkobaarissasi. Tee ulkobaarista oman näköisesti, ja iloitse lukemattomista mahdollisuuksista!