Whisky Bar, Turku

Turun tunnettuihin menomestoihin kuuluu ehdottomasti Whisky Bar, Yliopistonkatu 19:ssa, aivan torin laidalla. Vanhan rakennuksen pieniin tiloihin on luotu varsin välitön ja ystävällinen kohtaamispaikka, pikku tirauksen merkeissä.

Whisky Barin kantaväkeä ovat metallin ja muun senkaltaisen möreän musiikin kuuntelijat, jotka tummine nahka-asuineen eivät kaihda vieraitakaan; päinvastoin. Istumatilaa on vähän ja seisomatilakin alkaa käydä illan mittaan yhä pienemmäksi, sillä baari on paikallisten keskuudessa erittäin suosittu. Perinteiseen suomalaistyyliin paikka on avoin kello 2:een asti yöllä jokaisen viikonpäivänä. Kun keskieurooppalaiset etsivät sänkyään kello 22:n maissa, Turussa tunnelma alkaa juuri tiivistymään Whisky Barin täyttyessä yhä tiiviimmin.

Se siis tunnelmasta – Mitä löytyy baarin takaa?

Kuulema yli 200 erilaista viskiä, mikä on kyseisen juoman ystäville huomattava plussa. Viinejäkään ei ole täysin unohdettu, ja niitä tarjoillaan pienissä pulloissa, joten sinun ei tarvitse juoda viikon ajan väljähtyneitä aineita. Olut on tietenkin myös suosittu vaihtoehto. Juomalista näkyy siis olevan täydellinen, ja elämystä täydentävät edulliset hinnat. Alkoholeilla ei ole Suomessa koskaan ollut halvan huvin mainetta, mutta moni illanviettopaikka kiskoo juomista aivan rivoja hintoja. Whisky Bar on tässä asiassa erittäin miellyttävä poikkeus.

Arvostettua palvelua

Miten he sitten pärjäävät humaltuneen asiakaskunnan kanssa? Olemalla varsin tiukka rähjäämisen suhteen, baarihenkilökunta pitää yllä siisteyden heittämällä ulos jokaisen riitelijän. Yksinkertaista, mutta tehokasta. Paikka on pieni, joten tilanteet ovat helposti hallittavissa.

Plussana paikalle on myös henkilökunnan ystävällisyys ja tehokkuus. Heviporukalle tarjoilu ei tunnu olevan lainkaan raskasta heille, sillä se saavat paljon ystävällistä palautetta ja kiitosta työstään.

Whisky Bar on mainittu ravintolana joissakin piireissä, mutta tämä taitaa olla suomalaisten juomakulttuuriin perustuvaa ravintolatouhua, kun itse aterioita ei kaivata lainkaan. Ei niitä ole ainakaan missään mainittu. Hyvää juomahalua Turun parhaassa baarissa.